• FIX IP cím<br>bárhol
  FIX IP cím
  bárhol
  Akár védett tartalom
  eléréséhez, akár szerver
  üzemeltetéshez, biztosítjuk az IP-t.
 • FIX IP cím<br>bárhol
  FIX IP cím
  bárhol
  Akár védett tartalom
  eléréséhez, akár szerver
  üzemeltetéshez, biztosítjuk az IP-t.
 • FIX IP cím<br>bárhol
  FIX IP cím
  bárhol
  Akár védett tartalom
  eléréséhez, akár szerver
  üzemeltetéshez, biztosítjuk az IP-t.
 • FIX IP cím<br>bárhol
  FIX IP cím
  bárhol
  Akár védett tartalom
  eléréséhez, akár szerver
  üzemeltetéshez, biztosítjuk az IP-t.

FIX-IP@NAT

FIX-IP, NAT mögé zárt hálózatok számára

A mobilinternet elterjedésének és az IPv4 címek elfogyásának melléhatása, hogy az internet szolgáltatók minden mobilinternetes és a vezetékes lakossági, kisvállalati ügyfélnek eleve olyan IP címet osztanak ki, ami nem publikus. Azaz az Internet irányából nem lehet nekik kéréseket küldeni. Így például a biztonsági kamerák képét sem lehet kívülről megnézni, sem az irodai gépekre nem lehet otthonról bejelentkezni. Azok csak speciális megoldásokkal vagy kiegészítő szolgáltatások vásárlásával érhetők el.

A FIX-IP@NAT egy ilyen, szolgáltatófüggetlen kiegészítő megoldás. Az előnye, hogy minden távoli elérés típust és internet kapcsolatot támogat. Így nem kell gépenként és szolgáltatásonként külön-külön díjat fizetni. A szolgáltatásunk egy szabadon felhasználható IP-t biztosít Önnek, amire Ön port átirányításokat állíthat be. Minden egyes átirányítás egy belső szolgáltatáshoz vagy számítógéphez ad hozzáférést. A beállítható átirányítások számát nem korlátozzuk. Annyit tud létrehozni a webes felületünkön, amennyire szüksége van és amennyit az IP technológia enged.

A raktárkészletünk erejéig, új megrendelés esetén most 2 hónap díját átvállaljuk. Tehát az első havi díj megfizetésével Ön negyed évig használhatja a szolgáltatást. A szükséges routert futárszolgálattal juttatjuk el bármely magyaroszági címre.

A szolgáltatás megrendelése után küldünk Önnek egy routert, ami biztonságos VPN linken kapcsolódik a szervertermi hálózatunkhoz és közvetlenül biztosít Önnek fix, azaz statikus IP címet. A belső hálózati számítógépein és eszközein semmiféle speciális beállítást nem kell elvégezni.

A szolgáltatás nem függ az internet szolgáltatótól vagy a használt kapcsolat típusától. Ugyanúgy működik lakossági kábeles internetről, mint céges ADSL vagy mobil kapcsolatról. A várható sebessége 20-70Mbit/s. A sebesség elsősorban az Ön internet kapcsolatától függ, oly módon, hogy a maximális sebesség az Ön feltöltési sebességének 60-70% -a. Tehát 100Mbit/s esetén 60-70Mbit/s. A legtöbb weblap és online szolgáltatás már 5-10Mbit/s felett tökéletesen üzemeltethető, de további gyorsításra is lehetőség van a “+ CDN” csomag megrendelésével. Itt adunk 25GB statikus tárhelyet is, amivel a képek, nagyobb videók és minden statikus tartalom kihelyezhető a mi 1Gbit/s elérési szerverünkre. Ezzel a letöltések nem az Ön feltöltési sávszélességét foglalják.

fix-ip@nat

3790Ft +áfa/hó

1 IP cím
ARM vagy X86 router

Megrendelem

fix-ip@nat + CDN

4290Ft +áfa/hó

1 IP cím
ARM vagy X86 router
25GB tárhely

Megrendelem

További IP címek: A szolgáltatáshoz csak 1 cím rendelhető
További statikus CDN tárhely: 1000Ft +áfa/hó/10GB

Jelenleg a következő PC (X86) és ARM alapú routerekkel dolgozunk

Mikrotik Routerboard RB750

Igel UD5-H700C (x86)

Fujitsu FUTRO S550-2 (x86)

Megrendelőink a szolgáltatást elsősorban az alábbi célokra használják, de természetesen a lehetőségek korlátlanok.

Levelezőszerver

A saját szerver előnye, hogy korlátlan számú postafiók hozható létre, illetve a rendelkezésre álló hely is korlátlanul bővíthető. Másodlagos MX-et tudunk biztosítani, így kapcsolati hibák esetén a bejövő levelek nálunk várakoznak.

WEB szerver

Használhat bármilyen technológiát, olyat is, ami nagy feldolgozási sebességet vagy erőforrást igényel, és így a bérlése drága lenne. Indítson kereskedelmi szolgáltatást, amit, ha beindul átállíthat a géptermi dedikált vagy felhő rendszereinkre.

VOIP telefonközpont

Több telephelyről is elérhető és könnyen, sok vonalon csatlakozhatható külső fővonal szolgáltatókhoz.

Játék szerver

Nem kell olyan szolgáltatót keresni, akinél az adott szerver elérhető vagy a megfelelő játékosszámot engedélyezi. Bármi futtatható.

Központi ügyviteli szerver

Több telephelyről is használható és az adatokat nem kell házon kívül tárolni vagy harmadik félre bízni. Ezen túl, nem kell a bérelt szerverre Windows licencet vásárolni, hanem a meglévő használható.

VPN szerver

Több telephely belső hálózatának összekötésére vagy  szolgáltatások biztonsági szintjének emelésére a fix kilépő IP címmel.

Gyakran feltett kérdések:

K: A szolgáltatás jelent-e bármifajta veszélyt a belső hálózatomra?
V: A FIX-IP@KLIENS szolgáltatás egyirányú, azaz az internet irányából érkező kérések ellen tűzfallal véd. A SZERVER@OTTHON szolgáltatás esetében az adatokat egy titkosított VPN csatornán küldjük át a routereink között. Az Ön belső hálózatán ez a titkosított adatfolyam jelenik meg. Ez az adat értelmezhetetlen minden hálózati eszköz számára és ebből semmiféle kapcsolat téríthető el. A kikódolt adatok a routerünk második Ethernet csatlakozóján át közvetlenül a szerver és a router között közlekednek, ami az Ön hálózatától fizikailag is elkülönül.

K: Milyen gyorsan kapom meg a FIX címet?
V: A FIX-IP@KLIENS egy szoftveres szolgáltatás, ezért a fizetés után az ügyfélszolgálatunk azonnal tudja aktiválni. A A FIX-IP@NAT és SZERVER@OTTHON szolgáltatáshoz routert küldünk, amihez először felvesszük Önnel a kapcsolatot a megrendelés után. A routert a következő munkanapon postázzuk mint 1 napos MPL csomag.

K: Mennyien használhatunk egy FIX IP szolgáltatást?
V: A FIX-IP@KLIENS esetében minimális felárért többen is használhatják egyidőben a szolgáltatást. Egyébként egyidőben 1 felhasználó lehet aktív, de a szoftvert akármennyi gépre telepíthetik. A SZERVER@OTTHON és a FIX-IP@NAT a természetéből eredően nem felhasználóhoz kötött. A SZERVER@OTTHON -ra IP címenként egy szerver kapcsolódhat és van lehetőség plusz IP címek rendelésére. A FIX-IP@NAT szolgáltatásra akármennyi eszköz kapcsolható, de csak 1 IP cím rendelhető hozzá.

K: A kapott router elérhető közvetlenül az Internetről?
V: Csak a A FIX-IP@NAT szolgáltatás esetén, hiszen ott a FIX IP a routerhez kapcsolódik és a forgalmaz a kijelölt portokon át onnan irányítjuk a belső eszközökhöz.

K: A kapott routerre be tudok lépni, tudok benne változtatásokat eszközölni?
V: Csak a A FIX-IP@NAT szolgáltatás esetén. Ott be lehet lépni a szerverre és be lehet állítani a port átirányításokat, hogy melyik belső eszköz milyen IP címen érhető el. A SZERVER@OTTHON esetén nem lehet semmit sem állítani és így konfigurációs lehetőség sincs.

K: Ha bármivel elakadok, az interneten utána tudok nézni?
V: Segítséget mindenképpen tőlünk kérjen. Bár a felhasznált szoftverek kereskedelmiek és a routerek sem egyediek, a szolgáltatás és a kapcsolódó konfiguráció 100%-ban a mi szellemi termékünk.

K: Mi az a VPN
V: A VPN lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egy megosztott vagy nyilvános hálózaton keresztül úgy küldjenek és fogadjanak adatokat, mintha számítógépeik közvetlenül kapcsolódnának a helyi hálózathoz. Wikipédia

K: Kaphatok külföldi IP címet is?
V: Igen. Kérjen ajánlatot! A gyakran kért IP típusok (UK, USA) azonnal rendelkezésre állnak minimális felárral (1500Ft/hó), de a legtöbb kérés teljesíthető. Ezek nem csak geolokáció módosított IP címek, hanem a VPN fizikai kilépési pontja a konkrétan választott ország lesz. Viszont az internet szolgáltatók külföldi sávszélessége a belföldi töredéke, ezért a várható maximális sebesség 10-20Mbit/s köré fog csökkenni.

A szolgáltatás előnyei

1

Technológia és szolgáltatófüggetlen
A FIX-IP szolgáltatásunk bármelyik internet szolgáltató kapcsolatán működik. Akár lakossági csomaghoz is rendelhető. Ön nincs szolgáltatóhoz kötve és bármikor válthat, ha valamelyik szolgáltatótól kedvező ajánlatot kap. Az IP címét magával viheti mobil internetre, ha irodát vált, vagy, ha elköltözik.

2

Rugalmas megoldások
Ha szükséges, az IP címet az Ön irodai szerveréhez rendeljük és nem a routerhez. Emiatt a hálózati struktúra is egyszerűbb és nincs szükség IP és port átirányításra. Viszont, ha Ön hordozni szeretné az IP címet, hogy az ott legyen elérhető, ahol Ön épp tartózkodik, az is megoldható.

3

IP cím stabilitásAz internetszolgáltatói fix IP-vel szemben címeket az ügyfelekhez van rendeljük és nem a routerhez. Emiatt hosszabb lekapcsolás vagy eszközcsere esetén az IP cím nem változik.

4

Biztonság
Bármely megoldásunkat is választja, a belső (irodai vagy otthoni) hálózata teljesen elkülönül a publikus tartománytól. A kettő között nincs átjárás. A FIX-IP@Kliens megoldásunk, hordozhatósága révén Önnek plusz biztonságot ad szállodai, reptéri vagy bármely más publikus hálózaton.

5

Tiltásmentes
Az internetszolgáltatók általános szerződési feltételei a legtöbb esetben tiltják a publikus szolgáltatások üzemeltetését a címtartományukon. Ezt sok esetben tűzfalas tiltással is nyomatékosítják (email portok: 25, 465, 587. web és web-cache portok: 80, 443, 8080. proxy és VPN protokolok: 1149, GRE). Ezzel szemben mi nem tiltunk portokat és protokollokat. Az ip cím tartományunk minden adatbázisban tiltás nélküli szervertartományként szerepel.

6

Több IP cím
Nálunk eszközönként maximum 16 IP címet bérelhet az internet szolgáltatói 1-el szemben. A FIX-IP@Kliens megoldásunkra korlátlan egyidejű hozzáférést is tudunk biztosítani.

A megrendelés menete

1

Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb csomagot.
Kattintson a Megrendelés gombra, majd töltse ki a szerződő fél adatait.

2

Szerződés
A rendszerünk előállítja a szerződést melyet emailben küld el Önnek. A visszaküldés történhet digitális fénykép, szkennelt dokumentum, fax vagy postai levél formájában

3

Fizetés
A megrendelési folyamat során fizethet bankkártyával, vagy a visszaigazoló emailben küldött adatok szerint utalással.

4

Szolgáltatás élesítése
A FIX-IP@Kliens szolgáltatásunk azonnal aktiválódik és a weboldalunkról letölthető szoftverrel azonnal használatba vehető. Ha a szolgáltatás routert igényel, azt 24 órán belül futárszolgálattal útba indítjuk Önhöz